A Windows 98 & ME forum. Win98banter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » Win98banter forum » Windows ME » General
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

system recovery for windows me



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 27th 05, 05:11 PM
computer lost
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default system recovery for windows me

i am trying to restore my computer to factory conditions. i load system
recovery disk 1 and restart the computer and all of a sudden it says hard
drive not found. recovery was aborted. i know i have a hard drive. what do
i do next.
thanks
  #2  
Old August 27th 05, 05:58 PM
Noel Paton
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

The first question has to be - "why are you trying to do something so
drastic??"..
There are very few reasons why this may be a good idea - one of which may
give a pointer to your problem!


--
Noel Paton (MS-MVP 2002-2005, Windows)

Nil Carborundum Illegitemi
http://www.btinternet.com/~winnoel/millsrpch.htm

http://tinyurl.com/6oztj

Please read http://dts-l.org/goodpost.htm on how to post messages to NG's
"computer lost" computer wrote in message
...
i am trying to restore my computer to factory conditions. i load system
recovery disk 1 and restart the computer and all of a sudden it says hard
drive not found. recovery was aborted. i know i have a hard drive. what
do
i do next.
thanks


  #3  
Old August 27th 05, 06:16 PM
computer lost
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default



"Noel Paton" wrote:

The first question has to be - "why are you trying to do something so
drastic??"..
There are very few reasons why this may be a good idea - one of which may
give a pointer to your problem!


--
Noel Paton (MS-MVP 2002-2005, Windows)

Nil Carborundum Illegitemi
http://www.btinternet.com/~winnoel/millsrpch.htm

http://tinyurl.com/6oztj

Please read http://dts-l.org/goodpost.htm on how to post messages to NG's
"computer lost" computer wrote in message
...
i am trying to restore my computer to factory conditions. i load system
recovery disk 1 and restart the computer and all of a sudden it says hard
drive not found. recovery was aborted. i know i have a hard drive. what
do
i do next.
thanks


  #4  
Old August 27th 05, 06:19 PM
computer lost
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

there are many reasons. first the computer is extreamly slow. i can not
even turn it of with out having to shut down programs that are not supposed
to be running. i have problems loading anti spyware programs. all the data
i want to keep is saved to other disks. i want a fresh start.

"Noel Paton" wrote:

The first question has to be - "why are you trying to do something so
drastic??"..
There are very few reasons why this may be a good idea - one of which may
give a pointer to your problem!


--
Noel Paton (MS-MVP 2002-2005, Windows)

Nil Carborundum Illegitemi
http://www.btinternet.com/~winnoel/millsrpch.htm

http://tinyurl.com/6oztj

Please read http://dts-l.org/goodpost.htm on how to post messages to NG's
"computer lost" computer wrote in message
...
i am trying to restore my computer to factory conditions. i load system
recovery disk 1 and restart the computer and all of a sudden it says hard
drive not found. recovery was aborted. i know i have a hard drive. what
do
i do next.
thanks


  #5  
Old August 28th 05, 09:05 AM
Noel Paton
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

This does look like a case of heavy infestation by something nasty -
however, just reinstalling could mean that whatever is on there is not fully
removed, just hidden until you accidentally click something...

Try installing your Spyware removers while in Safe Mode - which hopefully
will prevent most of the unwanted stuff from running. here follows my
standard spiel.....
You may already have a virus/spyware hijack

download the Stinger from here and run it to make sure that A-V-disabling
viruses are not present on your PC
http://vil.mcafeesecurity.com/vil/averttools.asp (note that this will run
happily in Safe Mode)

- update your virus scanner and run a full system scan of all files (most AV
will run in Safe Mode).

download AdAware SE Personal Edition from www.lavasoftusa.com, install,
update, and run it to remove spyware, adware, and other such nasties from
your system. The install and run can be done in Safe Mode - visit the web
site for instructions on how to update by downloading the defs files for
offline/safe mode install -
Also install and run the VX2 add-on for AdAware - which looks for specific
nasties which are resistant to the 'usual' methods.

See if that helps at all

--
Noel Paton (MS-MVP 2002-2005, Windows)

Nil Carborundum Illegitemi
http://www.btinternet.com/~winnoel/millsrpch.htm

http://tinyurl.com/6oztj

Please read http://dts-l.org/goodpost.htm on how to post messages to NG's

"computer lost" wrote in message
...


"Noel Paton" wrote:

The first question has to be - "why are you trying to do something so
drastic??"..
There are very few reasons why this may be a good idea - one of which may
give a pointer to your problem!


--
Noel Paton (MS-MVP 2002-2005, Windows)

Nil Carborundum Illegitemi
http://www.btinternet.com/~winnoel/millsrpch.htm

http://tinyurl.com/6oztj

Please read http://dts-l.org/goodpost.htm on how to post messages to NG's
"computer lost" computer wrote in
message
...
i am trying to restore my computer to factory conditions. i load system
recovery disk 1 and restart the computer and all of a sudden it says
hard
drive not found. recovery was aborted. i know i have a hard drive.
what
do
i do next.
thanks




 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Perform System Restore from System Tools Steve Z. General 6 June 3rd 05 10:59 AM
System Doesn't Recognize Cable Modem After CD Recovery loridoug General 2 December 31st 04 02:04 AM
Windows ME Restore and Autorun glitches: any advice to solve? Brian General 11 October 13th 04 07:04 PM
virus removal from System Restore Don General 2 June 30th 04 03:54 PM
Re-Installation of WindowsMe AAH General 2 June 5th 04 05:49 PM


All times are GMT +1. The time now is 04:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 Win98banter.
The comments are property of their posters.