A Windows 98 & ME forum. Win98banter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » Win98banter forum » Windows 98 » Plug & Play
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Kingston USB SD Card Reader



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 20th 05, 06:31 PM
tam999
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Kingston USB SD Card Reader

I have a Gateway Pentium P2 computer with 98SE. I installed a Kingston SD
Card reader and plugged it into my 4-way USB hub. The card reader worked a
few times, then stopped working. Windows no longer recognized the G & H
drives designated to the card reader. My Epson Stylus C84 printer (also
plugged into the 4-way USB hub) stopped working as well. The error message
said the printer wasn't plugged into a valid port.

The next day Windows announced that it had detected and repaired a Registry
error. My printer worked again, the Kingston card reader software
reinstalled itself, and the G & H drives reappeared in "My Computer".

The next time I tried to use the card reader the problem repeated itself.
The card reader wouldn't work, the G & H drives disappeared from "My
Computer", and my printer again doesn't work ("not plugged into a valid
port").

Is this problem caused by the Registry, the card reader, or the USB hub?

tam999


  #2  
Old June 21st 05, 01:22 AM
Richard G. Harper
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

If the hub is not self-powered (comes with its own wall plug) you are
probably overloading the USB ports on your PC and will need to get a powered
hub.

--
Richard G. Harper [MVP Shell/User]
* PLEASE post all messages and replies in the newsgroups
* for the benefit of all. Private mail is usually not replied to.
* My website, such as it is ...
http://rgharper.mvps.org/
* HELP us help YOU ... http://www.dts-l.org/goodpost.htm


"tam999" wrote in message
...
I have a Gateway Pentium P2 computer with 98SE. I installed a Kingston SD
Card reader and plugged it into my 4-way USB hub. The card reader worked
a
few times, then stopped working. Windows no longer recognized the G & H
drives designated to the card reader. My Epson Stylus C84 printer (also
plugged into the 4-way USB hub) stopped working as well. The error
message
said the printer wasn't plugged into a valid port.

The next day Windows announced that it had detected and repaired a
Registry
error. My printer worked again, the Kingston card reader software
reinstalled itself, and the G & H drives reappeared in "My Computer".

The next time I tried to use the card reader the problem repeated itself.
The card reader wouldn't work, the G & H drives disappeared from "My
Computer", and my printer again doesn't work ("not plugged into a valid
port").

Is this problem caused by the Registry, the card reader, or the USB hub?

tam999




 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Restart to DOS after USB card reader installed akuma General 1 February 2nd 05 01:42 AM
pcmcia ATA Flash card reader find drive in WIN98 cbork Disk Drives 0 September 25th 04 03:11 AM
multi media/secure digital card reader [email protected] Hardware 1 July 26th 04 01:47 AM
Keyboard not recognized after USB card reader install Ken K Setup & Installation 1 June 23rd 04 06:51 AM
Internal USB digital card reader Derek Hardware 0 May 6th 04 10:50 AM


All times are GMT +1. The time now is 06:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 Win98banter.
The comments are property of their posters.