A Windows 98 & ME forum. Win98banter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » Win98banter forum » Windows 98 » Disk Drives
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

win 98 problem



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 16th 06, 03:39 PM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem

I have a homemade pc that I bought recently and just recently when i try to
boot it will start opening windows and then immediatly windows will shut
down from the startup screen (IT NEVER OPENS) the system has an intel mb and
hardware but I know that it is not a hardware problem because when I put in
another HDD from an old pc it was able to boot. I thought that it was the hd
but I installed it as a slave drive and it works except for the drivers for
the board. What would be causing windows to be doing this on the first drive
and how do I fix it. I do not have the win 98 disk as it was preinstalled
but there is a copy of the disk on the hd.
help pleasa.


  #2  
Old February 17th 06, 05:32 AM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem

the article that Ron is referring to talks about my problem with one
exception it says to reinstall windows but I do not have the actual disk it
is located on the hard drive controlled by windows which will not open so
how can I reinstall windows.
I am not trying to be sarcastic with this just wondering if there is a way.
thanks in advance.


  #3  
Old February 17th 06, 09:13 AM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem

how do I do this?
yes i am a newbie lol.but at least I am honest and willing to learn lol.


  #4  
Old February 17th 06, 09:18 AM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem

Follow the steps listed here and see what results you get:
http://support.microsoft.com/?kbid=188867
Troubleshooting Windows 98 Startup Problems
http://support.microsoft.com/?kbid=192926
How to Perform Clean-Boot Troubleshooting for Windows 98
--
Jeff Richards
MS MVP (Windows - Shell/User)
"glenn" wrote in message
...
I have a homemade pc that I bought recently and just recently when i try to
boot it will start opening windows and then immediatly windows will shut
down from the startup screen (IT NEVER OPENS) the system has an intel mb
and
hardware but I know that it is not a hardware problem because when I put
in
another HDD from an old pc it was able to boot. I thought that it was the
hd
but I installed it as a slave drive and it works except for the drivers
for
the board. What would be causing windows to be doing this on the first
drive
and how do I fix it. I do not have the win 98 disk as it was preinstalled
but there is a copy of the disk on the hd.
help pleasa.




  #5  
Old February 17th 06, 10:01 AM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem

will try this as soon as I get the other pc set up again will let you know
one way or the other.
I really appreciate all your help.


  #6  
Old February 17th 06, 05:33 PM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem

See if this one helps:

Windows 95/98 Boots Directly to "Shut Down" Screen
http://support.microsoft.com/?kbid=141898

--
Regards


Ron Badour, MS MVP for W98
Tips: http://home.satx.rr.com/badour
Knowledge Base Info:
http://support.microsoft.com/default.aspx?pr=kbinfo



"glenn" wrote in message
...
I have a homemade pc that I bought recently and just recently when i try to
boot it will start opening windows and then immediatly windows will shut
down from the startup screen (IT NEVER OPENS) the system has an intel mb
and
hardware but I know that it is not a hardware problem because when I put
in
another HDD from an old pc it was able to boot. I thought that it was the
hd
but I installed it as a slave drive and it works except for the drivers
for
the board. What would be causing windows to be doing this on the first
drive
and how do I fix it. I do not have the win 98 disk as it was preinstalled
but there is a copy of the disk on the hd.
help pleasa.




  #7  
Old February 17th 06, 10:45 PM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem


"glenn" wrote in message
...
the article that Ron is referring to talks about my problem with one
exception it says to reinstall windows but I do not have the actual disk
it
is located on the hard drive controlled by windows which will not open so
how can I reinstall windows.
I am not trying to be sarcastic with this just wondering if there is a
way.
thanks in advance.




try restoring the registry to a point prior to the problem


  #8  
Old February 18th 06, 02:30 AM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem

Press the F8 or CTRL key during the boot. When the Boot menu appears, choose
Command prompt only. From the command prompt, type:

Scanreg /restore

There is a space between the word scanreg and the /.

Choose a date that is prior to your problem.

PattyL


"glenn" wrote in message
...
how do I do this?
yes i am a newbie lol.but at least I am honest and willing to learn lol.




  #9  
Old February 18th 06, 04:10 AM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem

Thank everyone for the help as the trouble is fixed I was able to take
several suggestions from several different groups. (I know I shouldn't have
cross posted but several groups applied) lol.
anyhow the pc is working again so I want to thank everyone.
"glenn" wrote in message
...
will try this as soon as I get the other pc set up again will let you know
one way or the other.
I really appreciate all your help.




  #10  
Old February 18th 06, 05:33 PM posted to microsoft.public.win98.disks.general
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default win 98 problem

a bunch of newsgroups in the same post,
"microsoft.public.win98.disks.general;microsoft.pu blic.win98.display.general
;microsoft.public.win98.gen_discussion;" , shouldnt be a 'bad' everybody
knows the question is asked in all the groups, all the replies get shared,
everybody sees whats been tried & did or didnt work, and can pass on the
answer to subsequent queries

multiposting is a lot of single posts, the same question to separate
newsgroups should be a bad
nobody knows whats been tried in other answers
nobody in the other groups finds out what fixed it, or if it was fixed.

2.3c worth have a nice day (+tax)
--
-
Adaware http://www.lavasoft.de
spybot http://security.kolla.de
AVG free antivirus http://www.grisoft.com
Etrust/Vet/CA.online Antivirus scan
http://www3.ca.com/securityadvisor/virusinfo/scan.aspx
Panda online AntiVirus scan http://www.activescan.com
Panda online AntiSpyware Scan
http://www.pandasoftware.com/virus_info/spyware/test/
Catalog of removal tools (1)
http://www.pandasoftware.com/download/utilities/
Catalog of removal tools (2)
http://www3.ca.com/securityadvisor/n...aspx?CID=40387
Trouble Shooting guide to Windows http://mvps.org/winhelp2002/
Blocking Unwanted Parasites with a Hosts file
http://mvps.org/winhelp2002/hosts.htm
links provided as a courtesy, read all instructions on the pages before
use
Grateful thanks to the authors/webmasters
_
"glenn" wrote in message
...
Thank everyone for the help as the trouble is fixed I was able to take
several suggestions from several different groups. (I know I shouldn't

have
cross posted but several groups applied) lol.
anyhow the pc is working again so I want to thank everyone.
"glenn" wrote in message
...
will try this as soon as I get the other pc set up again will let you

know
one way or the other.
I really appreciate all your help.






 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network Login and Connection Problem William B. \(Beau\) Sanders General 1 July 9th 05 09:06 PM
MS05-002 on 9x and ME Jerry Bryant [MSFT] General 204 April 11th 05 06:57 AM
problem with IE and not able to download [email protected] General 3 February 11th 05 08:41 AM
Keyboard problem Nevans General 8 January 26th 05 03:17 AM
Continued problem with Slow System bgaard General 9 January 14th 05 12:08 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 Win98banter.
The comments are property of their posters.