A Windows 98 & ME forum. Win98banter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » Win98banter forum » Windows 98 » General
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

CD-Rom & CD-RW see contents as blank!



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 9th 04, 03:41 PM
Patter
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default CD-Rom & CD-RW see contents as blank!

A strange problem.

I attempted to install a D-Link USB 2.0 PCI card & on boot
WIN 98SE did not see new hardware as expected. Inserted D-
Link CD & both my LG CD burner & generic CD-rom showed the
CD as blank. But in Properties the Volume correctly showed
the name & size of the contents.

Tried other CDs, including ones burned on the LG....same
results.

On the assumption that the USB card may have caused
problem...removed it, rebooted...same!!
Removed & reinstalled CD-ROM & burner...same!
Reinstalled IDE controller...same!
Checked for viruses, trojans, spyware, adware...same!

Temporarily connected old hard drive that had been in
system previously....both CD-ROMs worked fine!!!
Since both CD-ROMs work, I'm assuming that that something
was corrupted...but what?
I even burned a CD and I could access the files on other
computers, but not on the one that burned it.

Any suggestions would be appreciated!

P.S. This has been going on for more than a week & on some
days(I shut down each day) 1 CD drive will "see" my Win
98SE installation CD....But not today!!
  #2  
Old July 9th 04, 06:05 PM
Ingeborg
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default CD-Rom & CD-RW see contents as blank!

"Patter" wrote in
:

A strange problem.

I attempted to install a D-Link USB 2.0 PCI card & on boot
WIN 98SE did not see new hardware as expected. Inserted D-
Link CD & both my LG CD burner & generic CD-rom showed the
CD as blank. But in Properties the Volume correctly showed
the name & size of the contents.

Tried other CDs, including ones burned on the LG....same
results.

On the assumption that the USB card may have caused
problem...removed it, rebooted...same!!
Removed & reinstalled CD-ROM & burner...same!
Reinstalled IDE controller...same!
Checked for viruses, trojans, spyware, adware...same!

Temporarily connected old hard drive that had been in
system previously....both CD-ROMs worked fine!!!
Since both CD-ROMs work, I'm assuming that that something
was corrupted...but what?
I even burned a CD and I could access the files on other
computers, but not on the one that burned it.

Any suggestions would be appreciated!

P.S. This has been going on for more than a week & on some
days(I shut down each day) 1 CD drive will "see" my Win
98SE installation CD....But not today!!


Can you boot from the installation CD? If so, and you choose 'boot to dos
with cdrom', can you access the CD?
  #3  
Old July 9th 04, 06:39 PM
Patter
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default CD-Rom & CD-RW see contents as blank!


Forgot to mention:
1.I can access CDs from DOS using WIN 98 Startup disk.
2.After 1 boot-up Windows Explorer showed all folders in
C: as blank....but gave size of contents?? But after
reboot Windows Explorer worked fine!! Is there a
connection? I tried fix that was in earlier post in reply
to Patreply but made no difference.
  #4  
Old July 10th 04, 12:20 PM
glee
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default CD-Rom & CD-RW see contents as blank!

How are you looking at the contents of the CD (when you see it as blank)....are you
using Windows Explorer, My Computer, what?
--
Glen Ventura, MS MVP W95/98 Systems
http://dts-l.org/goodpost.htm


"Patter" wrote in message
...
A strange problem.

I attempted to install a D-Link USB 2.0 PCI card & on boot
WIN 98SE did not see new hardware as expected. Inserted D-
Link CD & both my LG CD burner & generic CD-rom showed the
CD as blank. But in Properties the Volume correctly showed
the name & size of the contents.

Tried other CDs, including ones burned on the LG....same
results.

On the assumption that the USB card may have caused
problem...removed it, rebooted...same!!
Removed & reinstalled CD-ROM & burner...same!
Reinstalled IDE controller...same!
Checked for viruses, trojans, spyware, adware...same!

Temporarily connected old hard drive that had been in
system previously....both CD-ROMs worked fine!!!
Since both CD-ROMs work, I'm assuming that that something
was corrupted...but what?
I even burned a CD and I could access the files on other
computers, but not on the one that burned it.

Any suggestions would be appreciated!

P.S. This has been going on for more than a week & on some
days(I shut down each day) 1 CD drive will "see" my Win
98SE installation CD....But not today!!


  #5  
Old July 10th 04, 10:35 PM
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default CD-Rom & CD-RW see contents as blank!

Both My Computer & Windows Explorer....

-----Original Message-----
How are you looking at the contents of the CD (when you

see it as blank)....are you
using Windows Explorer, My Computer, what?
--
Glen Ventura, MS MVP W95/98 Systems
http://dts-l.org/goodpost.htm


"Patter" wrote in

message
...
A strange problem.

I attempted to install a D-Link USB 2.0 PCI card & on

boot
WIN 98SE did not see new hardware as expected. Inserted

D-
Link CD & both my LG CD burner & generic CD-rom showed

the
CD as blank. But in Properties the Volume correctly

showed
the name & size of the contents.

Tried other CDs, including ones burned on the LG....same
results.

On the assumption that the USB card may have caused
problem...removed it, rebooted...same!!
Removed & reinstalled CD-ROM & burner...same!
Reinstalled IDE controller...same!
Checked for viruses, trojans, spyware, adware...same!

Temporarily connected old hard drive that had been in
system previously....both CD-ROMs worked fine!!!
Since both CD-ROMs work, I'm assuming that that

something
was corrupted...but what?
I even burned a CD and I could access the files on other
computers, but not on the one that burned it.

Any suggestions would be appreciated!

P.S. This has been going on for more than a week & on

some
days(I shut down each day) 1 CD drive will "see" my Win
98SE installation CD....But not today!!


.

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Explorer sees folders as blank! Patreply General 1 July 8th 04 12:09 AM
Blank Web Page jt3 General 5 July 1st 04 11:48 PM
Blank desktop is back Sally General 6 June 19th 04 07:30 PM
Screen Goes Blank News Reader General 4 June 18th 04 12:46 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 Win98banter.
The comments are property of their posters.