A Windows 98 & ME forum. Win98banter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » Win98banter forum » Windows 98 » Setup & Installation
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

MS Solution4 Modem, No solution Tapi Problem



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old October 27th 05, 12:22 PM
Spajky
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default MS Solution4 Modem, No solution Tapi Problem

On Mon, 24 Oct 2005 17:45:54 -0700, crazyjoepunter
wrote:

This is a question for tapi/dun/modem sexperts ;-)

cannot get dun to work with aztech mdp3880-w(u) modem.

installed latest drivers, install went fine. "more info" reported info
from the modem.

When I try to dialout using dun i get : "error 633- modem is not
installed or configured for dialup, double click on the modems icon in
control panel"

When I do the above, it tries to reinstall the modem drivers,even though
they have already been installed.

Tried MS's solution and rebuilt telephon.ini, still no go. Also
did their registry fix for telephon.ini

tried uninstalling and reinstalling drivers and modem still no problem.
Modem now assigned to com3 IRQ 10 Everytime I try to dialup win98 wants
me to reinstall the drivers which have already been succesfully
installed. This is probably a problem with the registry, since that is
the cause of so many problems with win98


if is internal one,
deinstall modem drivers & reinstall them under Networking & not under
Modems when Win detects a connected device during reboot .. may help
--
Regards , SPAJKY ®
mail addr. @ my site @ http://www.spajky.vze.com
"Tualatin OC-ed / BX-Slot1 / inaudible setup!"
  #2  
Old October 27th 05, 10:24 PM
charles bridges
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default MS Solution4 Modem, No solution Tapi Problem

Hey Spajky

I am having the same problem. Will not recognize modem regardless of what I
do. Finally hooked up a USB modem and it works fine, but I would rather
use my internal modem.
Could you explain in a little more detail what you mean when you say
"reinstall drivers & reinstall them under Networking & not under Modems".
Thanks
Charles

"Spajky" wrote in message
...
On Mon, 24 Oct 2005 17:45:54 -0700, crazyjoepunter
wrote:

This is a question for tapi/dun/modem sexperts ;-)

cannot get dun to work with aztech mdp3880-w(u) modem.

installed latest drivers, install went fine. "more info" reported info
from the modem.

When I try to dialout using dun i get : "error 633- modem is not
installed or configured for dialup, double click on the modems icon in
control panel"

When I do the above, it tries to reinstall the modem drivers,even though
they have already been installed.

Tried MS's solution and rebuilt telephon.ini, still no go. Also
did their registry fix for telephon.ini

tried uninstalling and reinstalling drivers and modem still no problem.
Modem now assigned to com3 IRQ 10 Everytime I try to dialup win98 wants
me to reinstall the drivers which have already been succesfully
installed. This is probably a problem with the registry, since that is
the cause of so many problems with win98


if is internal one,
deinstall modem drivers & reinstall them under Networking & not under
Modems when Win detects a connected device during reboot .. may help
--
Regards , SPAJKY
mail addr. @ my site @ http://www.spajky.vze.com
"Tualatin OC-ed / BX-Slot1 / inaudible setup!"



  #3  
Old October 28th 05, 08:36 AM
crazyjoepunter_invalid
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default MS Solution4 Modem, No solution Tapi Problem

on Thu 27 Oct 2005 04:22:00a, Spajky wrote in
:

On Mon, 24 Oct 2005 17:45:54 -0700, crazyjoepunter
wrote:

This is a question for tapi/dun/modem sexperts ;-)

cannot get dun to work with aztech mdp3880-w(u) modem.

installed latest drivers, install went fine. "more info"
reported info from the modem.

When I try to dialout using dun i get : "error 633- modem is not
installed or configured for dialup, double click on the modems
icon in control panel"

When I do the above, it tries to reinstall the modem
drivers,even though they have already been installed.

Tried MS's solution and rebuilt telephon.ini, still no go. Also
did their registry fix for telephon.ini

tried uninstalling and reinstalling drivers and modem still no
problem. Modem now assigned to com3 IRQ 10 Everytime I try to
dialup win98 wants me to reinstall the drivers which have
already been succesfully installed. This is probably a problem
with the registry, since that is the cause of so many problems
with win98


if is internal one,
deinstall modem drivers & reinstall them under Networking & not
under Modems when Win detects a connected device during reboot
.. may help


Sorry I am not an expert in this area. Do you have a procedure for
this? And why is it supposed to work. Networking is for installing
tcp/ip stack not modems, I thought. Others have had this problem
and tried reinstalling dun with no effect.

  #4  
Old October 28th 05, 09:49 AM
Spajky
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default MS Solution4 Modem, No solution Tapi Problem

On Thu, 27 Oct 2005 17:24:44 -0400, "charles bridges"
wrote:

I am having the same problem.


Could you explain in a little more detail what you mean when you say
"reinstall drivers & reinstall them under Networking & not under Modems".


Don´t let Win search U 4 new device drivers when Add New HW is chosen,
chose twice NO, go to Network adapters (2nd option is Other devices)
in list of hardware to install & chose Have disk & point it to the
path/place where you have the drivers for that your modem ...

Sometimes that cheap Win modems are picky to install properly & some
ISDN ones too ... May help, nothing else is to do than to try ...


--
Regards , SPAJKY ®
mail addr. @ my site @ http://www.spajky.vze.com
"Tualatin OC-ed / BX-Slot1 / inaudible setup!"
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Safe Mode bootup after installing NIC [email protected] General 80 October 16th 05 04:55 AM
Windows 98 Boot up problem due to ndiswan.vxd missing file Martin Healy Setup & Installation 2 May 4th 05 11:34 PM
Help: Modem will not connect at maximum Clinton M James Hardware 1 January 1st 05 03:24 PM
modem not recognized in win98 after complete install, seems COM port may be different Scott Doyland General 6 July 7th 04 11:41 AM
conexant modem problem Gary&Meryl General 3 June 19th 04 09:36 PM


All times are GMT +1. The time now is 09:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 Win98banter.
The comments are property of their posters.