A Windows 98 & ME forum. Win98banter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » Win98banter forum » Windows ME » Software & Applications
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

MSCONFIG warning suddenly appeared



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 21st 06, 03:02 PM posted to microsoft.public.windowsme.software
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default MSCONFIG warning suddenly appeared

I've often done start/run/msconfig to check there is nothing odd which
has been added to my system. I've never had to change anything,
luckily, so have ALWAYS left the info intact. Last night I did it, and
straight away it came up with this warning;-

"Environment variables were found in the legacy files AUTOEXEC.BAT
and/or CONFIG.SYS and the variables were moved to the Windows
Registry".

Help! What on earth does this mean?! Have I done something critical
somewhere (inadvertently)? I swear I've not loaded any new software
for over a year. I run SpyBot/AdAware etc. every few days. I never
mess with things I'm not sure about. It wasn't a one-off either. Every
time I start/run/msconfig now, same message (and I exit pronto!)

Any suggestions gratefully noted!
Thank you
Chris
  #2  
Old January 21st 06, 03:43 PM posted to microsoft.public.windowsme.software
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default MSCONFIG warning suddenly appeared

Chris,

Is it possible that you have installed a new application or driver since
you last used MSConfig? If so then that application is possibly either
using or accessing either autoexec.bat or config.sys when run and the
system notices this and checks when opening MSConfig for any changes that
program might have made to those files.

I have a similar problem on a Win Me box here that has an old
Ensoniq/Creative PCI128 sound card the drivers for which poll and open
autoexec.bat each time the system is booted but makes no change. The
result
is that each time one uses MSConfig one sees the environment variable
message.
Other than the message it isn't a problem and it isn't as if one is using
MSConfig all the time.
--
Mike Maltby MS-MVP



Chris Lynne wrote:

I've often done start/run/msconfig to check there is nothing odd which
has been added to my system. I've never had to change anything,
luckily, so have ALWAYS left the info intact. Last night I did it, and
straight away it came up with this warning;-

"Environment variables were found in the legacy files AUTOEXEC.BAT
and/or CONFIG.SYS and the variables were moved to the Windows
Registry".

Help! What on earth does this mean?! Have I done something critical
somewhere (inadvertently)? I swear I've not loaded any new software
for over a year. I run SpyBot/AdAware etc. every few days. I never
mess with things I'm not sure about. It wasn't a one-off either. Every
time I start/run/msconfig now, same message (and I exit pronto!)

Any suggestions gratefully noted!
Thank you
Chris


  #3  
Old January 22nd 06, 10:36 PM posted to microsoft.public.windowsme.software
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default MSCONFIG warning suddenly appeared

Thanks for your reply Mike. I honestly haven't installed (or even
re-installed!) any new hardware or software for - I can't remember how
long! - which is why I suspected virus/spyware/whatever. However, as
you say the message isn't a problem, that's good enough for me, and
I'll live with it!

Thanks again
Chris

  #4  
Old January 22nd 06, 11:04 PM posted to microsoft.public.windowsme.software
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default MSCONFIG warning suddenly appeared

Chris,

I think you are right to be suspicious about this since you say you have
made no changes to your system. I'm not sure how best to proceed but
running some online AV tests such as Trend Micro's House Call at
http://housecall.antivirus.com/pc_housecall might be a good place to
start.

Please let us know if you find anything.
--
Mike Maltby



Chris Lynne wrote:

Thanks for your reply Mike. I honestly haven't installed (or even
re-installed!) any new hardware or software for - I can't remember how
long! - which is why I suspected virus/spyware/whatever. However, as
you say the message isn't a problem, that's good enough for me, and
I'll live with it!


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSCONFIG warning suddenly appeared Chris Lynne General 1 January 21st 06 03:44 PM
Can't Delete Entry In Msconfig StartUp Tab DaffyD® General 8 September 12th 05 10:45 PM
Warning Nero Burning ROM 6 Anonymous General 31 January 19th 05 01:07 PM
MSConfig StartUp - Cleanup Button wahkona1 General 5 January 10th 05 01:27 AM
Win98 msconfig & KERNEL32 terminal error Martin Richecoeur Improving Performance 1 July 18th 04 06:28 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004-2018 Win98banter.
The comments are property of their posters.