A Windows 98 & ME forum. Win98banter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » Win98banter forum » Windows 98 » Monitors & Displays
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Can't upload image to wallpaper without enabling Active Desktop



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 26th 04, 07:26 PM
LB
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Can't upload image to wallpaper without enabling Active Desktop

When I select a .jpg from my files to use as wallpaper, I
get a message that says I can only use the image if I
enable Active Desktop. I don't want Active Desktop
enabled . . . and I used to be able to load any image
without this happening. How can I get around this?
  #2  
Old May 26th 04, 08:16 PM
Joe727
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Can't upload image to wallpaper without enabling Active Desktop

Change it to a bitmap - .bmp

Joe

"LB" wrote in message
...
When I select a .jpg from my files to use as wallpaper, I
get a message that says I can only use the image if I
enable Active Desktop. I don't want Active Desktop
enabled . . . and I used to be able to load any image
without this happening. How can I get around this?



  #3  
Old May 27th 04, 01:39 AM
LB
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Can't upload image to wallpaper without enabling Active Desktop

Thanks. I still couldn't load it from the control panel
(same Active Desktop message), but I just saved it as
wallpaper from the Paint program. There's always a way!

LB

-----Original Message-----
Change it to a bitmap - .bmp

Joe

"LB" wrote in

message
...
When I select a .jpg from my files to use as wallpaper,

I
get a message that says I can only use the image if I
enable Active Desktop. I don't want Active Desktop
enabled . . . and I used to be able to load any image
without this happening. How can I get around this?



.

  #4  
Old May 27th 04, 02:43 AM
pjp
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Can't upload image to wallpaper without enabling Active Desktop

Load the jpg into an image editor and save it as bmp avoids the "Active
Desktop must be active" bs.

"LB" wrote in message
...
Thanks. I still couldn't load it from the control panel
(same Active Desktop message), but I just saved it as
wallpaper from the Paint program. There's always a way!

LB

-----Original Message-----
Change it to a bitmap - .bmp

Joe

"LB" wrote in

message
...
When I select a .jpg from my files to use as wallpaper,

I
get a message that says I can only use the image if I
enable Active Desktop. I don't want Active Desktop
enabled . . . and I used to be able to load any image
without this happening. How can I get around this?



.



  #5  
Old May 27th 04, 02:59 AM
Joe727
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Can't upload image to wallpaper without enabling Active Desktop

You can change your desktop wallpaper by right clicking a blank part of the
desktop and entering the program that way.

Also, you might want to download Irfanview. It's a free graphics program
and is simple to use. I've been using it for years.

http://www.irfanview.com/

Thanks for letting us know you solved the problem.

Joe

"LB" wrote in message
...
Thanks. I still couldn't load it from the control panel
(same Active Desktop message), but I just saved it as
wallpaper from the Paint program. There's always a way!

LB

-----Original Message-----
Change it to a bitmap - .bmp

Joe

"LB" wrote in

message
.. .
When I select a .jpg from my files to use as wallpaper,

I
get a message that says I can only use the image if I
enable Active Desktop. I don't want Active Desktop
enabled . . . and I used to be able to load any image
without this happening. How can I get around this?



.



  #6  
Old May 30th 04, 05:28 PM
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Can't upload image to wallpaper without enabling Active Desktop

Right. That's what I did, but still got the same Active
Desktop message. That's why I saved from Paint.

LB

-----Original Message-----
Load the jpg into an image editor and save it as bmp

avoids the "Active
Desktop must be active" bs.

"LB" wrote in

message
...
Thanks. I still couldn't load it from the control panel
(same Active Desktop message), but I just saved it as
wallpaper from the Paint program. There's always a way!

LB

-----Original Message-----
Change it to a bitmap - .bmp

Joe

"LB" wrote in

message
...
When I select a .jpg from my files to use as

wallpaper,
I
get a message that says I can only use the image if I
enable Active Desktop. I don't want Active Desktop
enabled . . . and I used to be able to load any image
without this happening. How can I get around this?


.



.

  #7  
Old May 30th 04, 05:30 PM
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default Can't upload image to wallpaper without enabling Active Desktop

I tried that, but had the same problem. I'll check out
Irfanview. Thanks!

LB

-----Original Message-----
You can change your desktop wallpaper by right clicking a

blank part of the
desktop and entering the program that way.

Also, you might want to download Irfanview. It's a free

graphics program
and is simple to use. I've been using it for years.

http://www.irfanview.com/

Thanks for letting us know you solved the problem.

Joe

"LB" wrote in

message
...
Thanks. I still couldn't load it from the control panel
(same Active Desktop message), but I just saved it as
wallpaper from the Paint program. There's always a way!

LB

-----Original Message-----
Change it to a bitmap - .bmp

Joe

"LB" wrote in

message
. ..
When I select a .jpg from my files to use as

wallpaper,
I
get a message that says I can only use the image if I
enable Active Desktop. I don't want Active Desktop
enabled . . . and I used to be able to load any image
without this happening. How can I get around this?


.



.

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Active Desktop Dave General 3 June 11th 04 08:44 PM


All times are GMT +1. The time now is 04:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 Win98banter.
The comments are property of their posters.