A Windows 98 & ME forum. Win98banter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » Win98banter forum » Windows 98 » Networking
Site Map Home Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Network 98se to win2000



 
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old January 15th 10, 12:00 AM posted to microsoft.public.win98.networking
MEB[_17_]
External Usenet User
 
Posts: 1,830
Default Network 98se to win2000

On 01/14/2010 06:42 PM, Hot-text wrote:
My Win98 say it a Windows 95 too... But it not!


Huh, where does it say its Win95?


you say that you have IE5.5 but it not go to C:\Program Files\Internet
Explorer , Right Hand Click Iexplore.exe
Click on Version it will be 6.00.2800.1106 that is a IE6 SP1
just To see if I right .


Which one? In one installation the version IS IE6 since I used the
Security Updates CD during installation. in another its IE5.1 [manually
updated], in another its IE5.5 updated online... so YOURS may be IE6,
that does not mean it was required, just what you did.


"MEB" wrote in message
...
On 01/14/2010 05:59 PM, Hot-text wrote:
Windows Update need at least IE6 to RUN Windows Update!


No it doesn't [or didn't]. It is *recommended* to use IE6 [which was
not recommended for installation in Win98FE], as of my last test cycle
[about three months now] it still can be accessed with IE5.1 and
functions, though the FIRST update is/was to IE5.5 and its updates.


"MEB" wrote in message
...
On 01/14/2010 03:18 PM, mc wrote:
"MEB" wrote in message
...
On 01/14/2010 01:23 PM, mc wrote:
When I'm trying to log my win98 into a win2000 computer a logon
window
pops
up that has one line that says
Resource \\Name\lPC andn then another line for the password.
My other computers only need to type the administrator name to log
into
the
win2000 computer (No password needed).
How do I change the 'Resource' line(grayed out) on the win98
computer or
how
do I get this pop up window to accept a password?
mc



So you got the other issues corrected then?
[reference: this group's query - WinFE]
What did you do to correct those issues?
I,m still working on the winFE problem with the out of range ip
addresses. I
may just upgrade to SE...


--
MEB

Before you do that, use Windows Update to update the WinFE computer
which you previously indicated was at base "re-installed" level [you
need at least IE5.1 installed to access the site, IE5.5 can reduce the
necessary downloads].
You can find IE5.5 (or others) on evolt:

http://browsers.evolt.org/?ie/win32

The links I provided previously in the other discussion and in this
discussion should help, AFTER updating, to resolve your issues.

--
MEB


--
MEB
http://peoplescounsel.org/ref/windows-main.htm
Windows Info, Diagnostics, Security, Networking
http://peoplescounsel.org
The "real world" of Law, Justice, and Government
___---




--
MEB
http://peoplescounsel.org/ref/windows-main.htm
Windows Info, Diagnostics, Security, Networking
http://peoplescounsel.org
The "real world" of Law, Justice, and Government
___---
  #22  
Old January 15th 10, 12:03 AM posted to microsoft.public.win98.networking
mc
External Usenet User
 
Posts: 67
Default Network 98se to win2000

Thanks MEB, the first web site had the answer..I created a user name in
win98se and then in win 2000 and all is well...
except fo win FE
mc


  #23  
Old January 15th 10, 12:03 AM posted to microsoft.public.win98.networking
mc
External Usenet User
 
Posts: 67
Default Network 98se to win2000

Thanks MEB, the first web site had the answer..I created a user name in
win98se and then in win 2000 and all is well...
except fo win FE
mc


  #24  
Old January 15th 10, 12:09 AM posted to microsoft.public.win98.networking
mc
External Usenet User
 
Posts: 67
Default Network 98se to win2000

Thanks Hot Text,
this problem for winSE was solved by creating the same user name on both
computers in control panel.

Now the other problem for winFE is still ongoing....I have ie6.0 installed,
but Ido not have a firewall or antivirus program that will work on win98FE.
I'm using Kaspersky on the win 2000 and xp ccomputers. Can anyone recommend
some goog software for win98 (before I update)?
mc


  #25  
Old January 15th 10, 12:09 AM posted to microsoft.public.win98.networking
mc
External Usenet User
 
Posts: 67
Default Network 98se to win2000

Thanks Hot Text,
this problem for winSE was solved by creating the same user name on both
computers in control panel.

Now the other problem for winFE is still ongoing....I have ie6.0 installed,
but Ido not have a firewall or antivirus program that will work on win98FE.
I'm using Kaspersky on the win 2000 and xp ccomputers. Can anyone recommend
some goog software for win98 (before I update)?
mc


  #26  
Old January 15th 10, 12:56 AM posted to microsoft.public.win98.networking
MEB[_17_]
External Usenet User
 
Posts: 1,830
Default Network 98se to win2000

On 01/14/2010 07:09 PM, mc wrote:
Thanks Hot Text,
this problem for winSE was solved by creating the same user name on both
computers in control panel.

Now the other problem for winFE is still ongoing....I have ie6.0 installed,
but Ido not have a firewall or antivirus program that will work on win98FE.
I'm using Kaspersky on the win 2000 and xp ccomputers. Can anyone recommend
some goog software for win98 (before I update)?
mc



Download Kerio PFW 2.1.5 and one of the rule sets for it. It should
work on Win98FE and the rule set should help with initial usage, though
you may not need the rule set if you are using the router for Internet
access so your main concern would be the local network and its
settings/restrictions.
You will likely need to use the Win2k or XP to scan for malware on the
Win98FE computer. SE still has a few, but those are diminishing.

You can try these:

http://www.google.com/search?&q=Kerio+PF+2.1.5

SpywareGuard 2.2 and SpywareBlaster
http://www.javacoolsoftware.com/spywareguard.html
http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html

SpyBot-Search & Destroy
http://www.safer-networking.org/en/home/index.html

I'm not sure but this MAY support FE in an OLDER version [available on
the site]
Spyware Terminator
http://www.spywareterminator.com/

Avast, though the def updates end this year and no updates to the 4.8
engine [5.0 for NT only].

ClamAV via clamwin.

--
MEB
http://peoplescounsel.org/ref/windows-main.htm
Windows Info, Diagnostics, Security, Networking
http://peoplescounsel.org
The "real world" of Law, Justice, and Government
___---
  #27  
Old January 15th 10, 12:56 AM posted to microsoft.public.win98.networking
MEB[_17_]
External Usenet User
 
Posts: 1,830
Default Network 98se to win2000

On 01/14/2010 07:09 PM, mc wrote:
Thanks Hot Text,
this problem for winSE was solved by creating the same user name on both
computers in control panel.

Now the other problem for winFE is still ongoing....I have ie6.0 installed,
but Ido not have a firewall or antivirus program that will work on win98FE.
I'm using Kaspersky on the win 2000 and xp ccomputers. Can anyone recommend
some goog software for win98 (before I update)?
mc



Download Kerio PFW 2.1.5 and one of the rule sets for it. It should
work on Win98FE and the rule set should help with initial usage, though
you may not need the rule set if you are using the router for Internet
access so your main concern would be the local network and its
settings/restrictions.
You will likely need to use the Win2k or XP to scan for malware on the
Win98FE computer. SE still has a few, but those are diminishing.

You can try these:

http://www.google.com/search?&q=Kerio+PF+2.1.5

SpywareGuard 2.2 and SpywareBlaster
http://www.javacoolsoftware.com/spywareguard.html
http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html

SpyBot-Search & Destroy
http://www.safer-networking.org/en/home/index.html

I'm not sure but this MAY support FE in an OLDER version [available on
the site]
Spyware Terminator
http://www.spywareterminator.com/

Avast, though the def updates end this year and no updates to the 4.8
engine [5.0 for NT only].

ClamAV via clamwin.

--
MEB
http://peoplescounsel.org/ref/windows-main.htm
Windows Info, Diagnostics, Security, Networking
http://peoplescounsel.org
The "real world" of Law, Justice, and Government
___---
  #28  
Old January 15th 10, 12:59 AM posted to microsoft.public.win98.networking
MEB[_17_]
External Usenet User
 
Posts: 1,830
Default Network 98se to win2000

On 01/14/2010 07:03 PM, mc wrote:
Thanks MEB, the first web site had the answer..I created a user name in
win98se and then in win 2000 and all is well...
except fo win FE
mc



Oh, okay, so you now have a new system Win98SE added or was it the
former WinFE that you updated?

If not then try the system updates for Win98FE first to obtain the
various fixes that were offered. Then work on the network issue.

--
MEB
http://peoplescounsel.org/ref/windows-main.htm
Windows Info, Diagnostics, Security, Networking
http://peoplescounsel.org
The "real world" of Law, Justice, and Government
___---
  #29  
Old January 15th 10, 12:59 AM posted to microsoft.public.win98.networking
MEB[_17_]
External Usenet User
 
Posts: 1,830
Default Network 98se to win2000


On 01/14/2010 07:03 PM, mc wrote:
Thanks MEB, the first web site had the answer..I created a user name in
win98se and then in win 2000 and all is well...
except fo win FE
mc



Oh, okay, so you now have a new system Win98SE added or was it the
former WinFE that you updated?

If not then try the system updates for Win98FE first to obtain the
various fixes that were offered. Then work on the network issue.

--
MEB
http://peoplescounsel.org/ref/windows-main.htm
Windows Info, Diagnostics, Security, Networking
http://peoplescounsel.org
The "real world" of Law, Justice, and Government
___---
  #30  
Old January 15th 10, 01:09 AM posted to microsoft.public.win98.networking
Hot-text
External Usenet User
 
Posts: 1,026
Default Network 98se to win2000

I say my 98 call himself a 95 not your 98 just my !
it's because I running my 98 as a NT Server that OVER your Head to Know why
are how!

Did you chick IE all we need to Know from you?

"MEB" wrote in message
...
On 01/14/2010 06:42 PM, Hot-text wrote:
My Win98 say it a Windows 95 too... But it not!


Huh, where does it say its Win95?


you say that you have IE5.5 but it not go to C:\Program Files\Internet
Explorer , Right Hand Click Iexplore.exe
Click on Version it will be 6.00.2800.1106 that is a IE6 SP1
just To see if I right .


Which one? In one installation the version IS IE6 since I used the
Security Updates CD during installation. in another its IE5.1 [manually
updated], in another its IE5.5 updated online... so YOURS may be IE6,
that does not mean it was required, just what you did.


"MEB" wrote in message
...
On 01/14/2010 05:59 PM, Hot-text wrote:
Windows Update need at least IE6 to RUN Windows Update!


No it doesn't [or didn't]. It is *recommended* to use IE6 [which was
not recommended for installation in Win98FE], as of my last test cycle
[about three months now] it still can be accessed with IE5.1 and
functions, though the FIRST update is/was to IE5.5 and its updates.


"MEB" wrote in message
...
On 01/14/2010 03:18 PM, mc wrote:
"MEB" wrote in message
...
On 01/14/2010 01:23 PM, mc wrote:
When I'm trying to log my win98 into a win2000 computer a logon
window
pops
up that has one line that says
Resource \\Name\lPC andn then another line for the password.
My other computers only need to type the administrator name to log
into
the
win2000 computer (No password needed).
How do I change the 'Resource' line(grayed out) on the win98
computer or
how
do I get this pop up window to accept a password?
mc



So you got the other issues corrected then?
[reference: this group's query - WinFE]
What did you do to correct those issues?
I,m still working on the winFE problem with the out of range ip
addresses. I
may just upgrade to SE...


--
MEB

Before you do that, use Windows Update to update the WinFE computer
which you previously indicated was at base "re-installed" level [you
need at least IE5.1 installed to access the site, IE5.5 can reduce the
necessary downloads].
You can find IE5.5 (or others) on evolt:

http://browsers.evolt.org/?ie/win32

The links I provided previously in the other discussion and in this
discussion should help, AFTER updating, to resolve your issues.

--
MEB

--
MEB
http://peoplescounsel.org/ref/windows-main.htm
Windows Info, Diagnostics, Security, Networking
http://peoplescounsel.org
The "real world" of Law, Justice, and Government
___---




--
MEB
http://peoplescounsel.org/ref/windows-main.htm
Windows Info, Diagnostics, Security, Networking
http://peoplescounsel.org
The "real world" of Law, Justice, and Government
___---


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
98se / xp network "Unable to browse the network" brad Networking 2 July 27th 05 08:59 PM
Win98 magically kicked off of Win2000 domain controlled network Kevin Jowell Networking 0 May 4th 05 05:32 PM
XP SP2 and 98SE Network sheppardwk Networking 12 February 24th 05 05:04 PM
98se and XP on same network Q General 1 January 17th 05 07:00 PM
Win2000 & 98SE Loading Problems eddykeen23 General 6 July 15th 04 04:57 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 Win98banter.
The comments are property of their posters.