Win98banter

Win98banter (http://www.win98banter.com/index.php)
-   Monitors & Displays (http://www.win98banter.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   background jpg & active desktop (http://www.win98banter.com/showthread.php?t=31055)

Sean September 15th 05 11:15 AM

background jpg & active desktop
 
Is there a solution I can use to enable a jpg as a background with Active
Desktop?

Thanks

Sean September 15th 05 11:19 AM

sorry that sb without enabling Active Desktop

Mike M September 15th 05 11:34 AM

Yes, convert to a bmp.
--
Mike Maltby



Sean wrote:

Is there a solution I can use to enable a jpg as a background with
Active Desktop?

Thanks


Sean September 15th 05 03:58 PM

What is the bet conversion without too much loss of quality?

and what about a gif?

Thanks, Mike for the quick reply.

Mike M September 15th 05 04:50 PM

Sean wrote:

What is the bet conversion without too much loss of quality?


Whichever takes your fancy. You could even use MSPaint although then you
may well have problems if you need to resize the image or change its
colour depth. Personally I use Corel's PhotoPaint for most of my graphics
work.

Remember that quality loss is when converting from bmp (lossless) to jpg
(lossy) format rather than the reverse which is why bmp files are so much
larger than jpgs which are compressed files. Remember also to size the
bmp to your screen resolution as with Active Desktop disabled this is not
normally possible with bmps where the choice is centre or tile.
--
Mike Maltby



and what about a gif?

Thanks, Mike for the quick reply.



me and games September 9th 06 03:10 AM

background jpg & active desktop
 


"Sean" wrote:

Is there a solution I can use to enable a jpg as a background with Active
Desktop?

Thanks


me and games September 9th 06 03:10 AM

background jpg & active desktop
 


"Sean" wrote:

Is there a solution I can use to enable a jpg as a background with Active
Desktop?

Thanks


edleday March 29th 08 06:25 AM

background jpg & active desktop
 


"Sean" wrote:

Is there a solution I can use to enable a jpg as a background with Active
Desktop?

Thanks



All times are GMT +1. The time now is 06:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Win98Banter.com